DOLAR 32,3357 0.25%
EURO 35,1035 -0.1%
ALTIN 2.308,151,36
BITCOIN 22852382,30%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

16.Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi Girne’de yapılıyor

16.Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi Girne’de yapılıyor

ABONE OL
16 Eylül 2022 12:50
16.Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi Girne’de yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu altındaki bazı derneklerin işbirliğinde düzenlenen 16’ncı Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi Girne’de devam ediyor.

Kongrenin resmi açılış töreninde bugün konuşmalar gerçekleştirildi.

Kongre Başkanı Profesör Doktor Varol Çelik, bir Kıbrıslı Türk olarak, kongrenin Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Çelik, Meme hastalıkları ve meme kanserinin ülkede giderek artan önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve son yıllarda tedavi yaklaşımları ve seçenekleriyle ilgili çalışmaların çok hızlandığını kaydetti.

Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mehmet Ali Gülçelik de konuşmasında, Covid 19 nedeniyle yapılamayan kongreyi yeniden düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Gülçelik, Meme Kanseri tanı teşhis ve tedavilerinde en yeni yöntemler ve gelişmelerin ele alınacağı kongreye , 95 konuşmacı, 24 firma temsilcisi ve 114 katılımcıdan oluşan 233 kişinin katıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da, kanserde koruma, tarama, erken tanı ve erken tedavinin hayat kurtardığına vurgu yaptı.
Kanserin , hasta ve hasta yakınları kadar, ülke ekonomisi, iş gücü ve toplum psikolojisini de etkileyen, erken teşhis halinde tedavisi mümkün olan bir sağlık sorunu olduğunu belirten Altuğra, bu sorunun bütünlüklü bir mücadele gerektirdiğini vurguladı.

Meme kanserine yakalanan ve tedavi gören hastaların uzmanlarca doğru şekilde bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Altuğra, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Onkoloji Merkezinde, Meme Kanseri tanı teşhis ve tedavilerinin nasıl yürütüldüğü konusunda bilgi verdi.

Meme kanseriyle mücadelede başarıyı arttırabilmek için erken tanı amaçlı hizmetleri güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Altuğra, pek çok kanser türünde erken teşhis ve tedavi ile yaşam süresi ve kalitesinin arıtılabildiğine dikkat çekerek bunun ancak doğru politikalarla ve adımlarla mümkün olabileceğini belirtti.

Dün başlayan kongre 18 Eylül’de tamamlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.